Terug
01/09/2013

NIEUW PROJECT – COLONEL BOURG

Interbuild gaat de uitdaging aan om in de Colonel Bourgstraat te Evere een kantoorgebouw te verbouwen tot een rusthuis. Het ontwerp hiervoor werd uitgewerkt door het bureau Jaspers-Eyers Architects. Het kantoorgebouw (bouwjaar 1987) zal volledig gestript worden (vloeren, plafonds, gordijngevel, technieken…) en verbouwd worden tot een rusthuis met 162 kamers, verplegersruimtes, kitchenettes… De natuursteen aan de gevel blijft behouden, maar de gordijngevel wordt vervangen door gevelmetselwerk. Binnen het gebouw worden 2 patio’s gevormd (welfsels worden afgebroken) met een crepiegevel. In het kelderniveau -1 wordt een grote keuken voorzien alsook vestiaires, opslagruimtes, vergaderruimtes en een lijkenhuis. Niveau -2 en -3 blijven behouden als parkeerruimte.