Terug

AXA 2017

AXA 2017

Het project AXA 2017 omvat de nieuwbouw en renovatie van 3 gebouwen gelegen aan de Regentlaan en aan het Troonplein in het centrum van Brussel. Het middelste gebouw werd volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd, waarbij de niveauverschillen tussen de twee flankerende gebouwen worden opgevangen met geïntegreerde hellingen, trappenhuizen en liften.

De gevels bestaan uit een gordijngevel met triple beglazing, waartegen een diagonaal buizensysteem als decoratie is bevestigd. De sokkel van het gebouw is bekleed met natuursteen, passend bij de gevel van het aangrenzende historische gebouw.

De twee buitenste kantoren werden gerenoveerd. In het historisch waardevolle gebouw aan de Troonplaats, dat een beschermde status heeft, krijgt het atrium een nieuwe glazen koepel. Het gebouw aan de andere zijde van het bouwblok werd volledig ontmanteld tot op het skelet en opnieuw ingedeeld. Het atriumdak werd afgebroken om een open patio te creëren.

Het complex met een totale bovengrondse oppervlakte van 32.800 m² en 15.000 m² ondergrondse oppervlakte verkreeg de duurzaamheidscertificaten Passief 2015 (bijna energie-neutraal) en BREEAM-certificaat ‘Excellent’.

  • Type
    Nieuwbouw en renovatie kantoorgebouw
  • Ligging
    Regentlaan 2 / Troonplein 1 - 1000 Brussel
  • Bouwheer
    AXA Belgium nv
  • Architect
    A2RC ARCHITECTS nv
  • Studiebureau Stabiliteit
    ABCIS-Van Wetter nv
  • Studiebureau Technieken
    CES
  • Studiebureau Akoestiek
    D2S International
  • Controlebureau
    SECO cv
  • Veiligheidscoördinatie
    AIB Vinçotte
  • E-peil
    E 48 - E 55
  • K-peil
    K 27
  • Energy performance
    BREEAM "Excellent"
  • Oppervlakte bovengronds
    32.800 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    15.000 m²
  • Aanvang der werken
    november 2014
  • Einde der werken
    juli 2017