Terug

Les Azalées (Colonel Bourg)

Les Azalées (Colonel Bourg)

Het bestaande kantoorgebouw (bouwjaar 1987) werd volledig gestript (vloeren, plafonds, gordijngevel, technieken…) en verbouwd tot een rusthuis met 162 kamers, verplegersruimtes, kitchenettes …

Het gebouw voorziet alle diensten van een volwaardig rust- en verzorgingstehuis met een moderne architectuur en een hoogwaardige afwerking.

Actieve en minder actieve bewoners kunnen rekenen op alle diensten om hun oude dag aangenaam te maken: een eigen dokter, verpleging, pedicure, een kapsalon, een ontspanningsruimte, een restaurant …

Het uitgangspunt van de verbouwing was om maximaal de bestaande elementen te hergebruiken. De natuursteen aan de gevel werd behouden, maar de gordijngevel werd vervangen door gevelmetselwerk en ramen. Binnen het gebouw werden twee patio’s gevormd (welfsels worden afgebroken) met een crepiegevel. In het kelderniveau -1 werd een grote keuken voorzien alsook vestiaires, opslagruimtes, vergaderruimtes en een mortuarium.

Niveau -2 en -3 werden behouden als parkeerruimte.

  • Type
    Herbestemming kantoorgebouw, verbouwd tot rusthuis met 162 wooneenheden
  • Ligging
    Colonel Bourgstraat 143-145 - 1140 Evere
  • Bouwheer
    Pagace sa (Skyline Europe nv)
  • Opdrachtgever
    Pagace sa
  • Architect
    Jaspers – Eyers Architects bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    Van Ransbeeck bvba
  • Veiligheidscoördinatie
    Technix bvba
  • K-peil
    K 40
  • Oppervlakte bovengronds
    9.248 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    7.896 m²
  • Aanvang der werken
    augustus 2013
  • Einde der werken
    december 2014
  • Uitvoeringstermijn
    16 maanden