Terug

Zuidertuin

Zuidertuin

Zuidertuin is een residentieel project, bovengronds opgebouwd als een appartementsgebouw en verbonden met het naastgelegen gebouw Green Desk door middel van een gemeenschappelijke kelder. Het project is gelegen in het verlengde van Kaai Nieuw Zuid.

De 6 bovengrondse bouwlagen huisvesten 45 appartementen, 4 maisonettes, 2 commerciële ruimtes en 35 fietsenstallingen.
De 2 ondergrondse verdiepingen (enkel het deel horende bij Zuidertuin) omvatten 49 parkeerplaatsen, 120 fietsenstallingen, private bergingen en technische lokalen.

Het gebouw is op elke bovengrondse verdieping rondomrond voorzien van doorlopende terrassen in lichtgekleurd beton. Per wooneenheid maakt de geïsoleerde gebouwschil een inwaartse knik, waar op datzelfde punt het terras een uitwaartse knik vertoont.
De geïsoleerde gebouwschil werd uitgevoerd in licht beige natuursteen en grijs geolied houten buitenschrijnwerk. De terrassen zijn afgewerkt met hetzelfde buitenschrijnwerk en een spel van verticale en schuine spijlenbalustrades.
Een bijzondere aandacht gaat uit naar het dak : dit niveau is hier ingezet als een vijfde gevel, een extra buitenruimte, een ontmoetingsplek voor de bewoners. Zowel de drie trapkernen als de drie liften maken deze daktuin toegankelijk.

Interbuild realiseerde Zuidertuin voor de bouwheer Triple Living nv, eigenaar van deze site.

Zuidertuin maakt deel uit van het project ‘Nieuw Zuid’, een nieuwe wijk in het zuiden van Antwerpen. Het projectgebied is gelegen tussen de Scheldekaaien, de Namenstraat, de Jan van Gentstraat, de Brusselstraat en de Ring.
Voor de hele site ‘Nieuw Zuid’ werd door de stad Antwerpen een extern warmtenet aangelegd dat door toepassing van hernieuwbare
energie ieder gebouw voorziet van warmte.

  • Type
    Nieuwbouw appartementen, maisonettes, commerciële ruimten en parking
  • Ligging
    Edith Kielstraat - 2000 Antwerpen
  • Bouwheer
    Triple Living nv
  • Architect
    Robbrecht & Daem Architecten
  • Studiebureau Stabiliteit
    Studiebureau Forté bvba
  • Studiebureau Technieken
    VK Engineering nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Venac bvba
  • Veiligheidscoördinatie
    Technix bvba
  • E-peil
    E 60
  • K-peil
    K 40
  • Oppervlakte bovengronds
    7.640 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    2.502 m²
  • Aanvang der werken
    april 2015
  • Einde der werken
    november 2016
  • Uitvoeringstermijn
    19 maanden