Terug

Galilei – Dexia Bank

Galilei – Dexia Bank

Dit project omvatte de renovatie van een kantoorgebouw van 12 verdiepingen met 275 parkeerplaatsen. Het gebouw werd ontdaan van asbest en uitgekleed tot op het beton. Hierbij werd de structuur niet fundamenteel gewijzigd. Voor de milieuvriendelijke klimaatregeling werd gekozen voor een actieve gevel en een koud plafond. De glazen gevel zorgt ook voor akoestische isolatie. In het gebouw hebben de werknemers geen vaste kantoren meer en wordt er gewerkt volgens de principes van clean desk, desk sharing, gedeeld klassement en draagbare telefoons.

In de marktenzaal, waar 150 traders elk over 3 schermen beschikken in een zaal van 60 meter lengte, worden alle financiële transacties van Belfius (het toenmalige Dexia) over heel het land beheerd. Het gebouw is derhalve zeer streng beveiligd: enerzijds is er een strikte toegangscontrole, anderzijds een interne beveiliging van alle zones d.m.v. badges. Tot slot is er ook een restaurant met een capaciteit van 1600 maaltijden.

  • Type
    Kantoorgebouw
  • Ligging
    Galileïlaan Brussel
  • Opdrachtgever
    Dexia Bank nv
  • Architect
    Atelier d'Art Urbain bvba
  • Project manager
    Starke Diekstra nv
  • Studiebureau Stabiliteit
    Verdeyen & Moenaert bvba
  • Studiebureau Technieken
    Marcq & Roba nv
  • Oppervlakte bovengronds
    60.000 m²
  • Aanvang der werken
    februari 2000
  • Einde der werken
    1 oktober 2001
  • Uitvoeringstermijn
    20 maanden