Terug

O’Sea Charme

O’Sea Charme

Het project O’Sea wordt ontwikkeld op de site van het voormalige mediacenter in Oostende. O’Sea wordt een gemengd woningencomplex dat een volledige stadswijk zal doen heropleven. Dit stedelijke regeneratieproject van ongeveer 88.500 m² is een duurzaam en volledig geïntegreerd project dat een nieuwe plaats in de stad zal bieden door een brede keuze aan stijlvolle wooneenheden.

In de eerste van vier fases van het O’Sea project, genaamd O’Sea Charme, bouwt Interbuild 10 rijwoningen, 50 assistentiewoningen, 33 woonappartementen, 56 appartementen en studio’s in een toren van vijftien verdiepingen, 176 ondergrondse parkeerplaatsen, een restaurant, drie handelszaken én een crèche.

Het ontwerp is van de hand van CONIX RDBM Architects en voorziet een hedendaagse vormgeving en volumeopbouw. Technische uitdagingen voor Interbuild zijn hierin de overhellende torenflat en de diverse materialisaties van de gevels.

De woongelegenheden zullen allen gelegen zijn rond aangelegde, groene ruimtes. Zo is er onder andere ruimte voorzien voor sport en spel, een bloemen- en fruittuin, een watertuin en een groen plein. De site zal nauw verbonden worden met de buurt via doorsteekplaatsen.

Heel de site is onderkelderd met een ondergrondse parking, die uitgerust wordt met een rook- en warmteafvoerinstallatie en voorzien van een noodvoeding.  Er is tevens een mogelijkheid om de parking te voorzien van elektrische laadpalen.

De appartementen en serviceflats worden verwarmd door middel van een intern warmtenet dat instaat voor de verdeling naar de verschillende gebouwen. Hierop is elke wooneenheid door middel van een decentrale unit aangesloten. Voor de Toren wordt een lage temperatuur afgiftesysteem toegepast, zijnde vloerverwarming. Voor de ventilatie wordt type C+ (natuurlijke toevoer van verse lucht en mechanische afzuig) toegepast.
Voor de algemene delen zijn er armaturen met een hoog rendement voorzien en voor buiten is LED-verlichting voorzien.  Dit in combinatie met een centrale aansturing zorgt voor een goed verlichtingsbeheer. De luxeappartementen worden uitgerust met domotica.
Regenwater wordt opgevangen en herbruikt voor de besproeiing van de binnentuin.

  • Type
    Gemengd woningencomplex met ondergrondse parking
  • Ligging
    Troonstraat, Leopold van Tyghemlaan - 8400 Oostende
  • Bouwheer
    Immobel nv
  • Architect
    CONIX RDBM Architects bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    Stedec nv
  • Studiebureau Technieken
    Studiebureau R. Boydens nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Venac bvba
  • Veiligheidscoördinatie
    Elegast Dobbelaere
  • E-peil
    E 54
  • K-peil
    K 40
  • Oppervlakte bovengronds
    20.872 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    6.877 m²
  • Aanvang der werken
    maart 2017
  • Einde der werken
    maart 2019
  • Uitvoeringstermijn
    24 maanden