Terug

QRS

QRS

Het project QRS betreft de renovatie en nieuwbouw van kantoren. Op de verkeershoofdas van de stad Antwerpen richting Mechelen zal het hoekgebouw van het kantoorcomplex gesloopt en heropgebouwd worden. Het aanpalende kantoorgebouw wordt gerenoveerd.

De bestaande vloerplaat op niveau -2 alsook de ondergrondse buitenwanden blijven behouden. Hier wordt een ondergrondse parking ingericht. Bovengronds wordt het kantoorgebouw heropgebouwd met een kleine uitbreiding aan de achterzijde. Aan de binnenzijde wordt een groot atrium voorzien zodat alle kantoren in alle richtingen rechtstreeks zonlicht binnen krijgen.

Eén van de opvallendste kenmerken van het kantoorgebouw is de gevelbekleding. Deze wordt uitgevoerd in drie dimensionele witte gevelpanelen opgebouwd uit glasvezelbeton. Wat een heuse eye-catcher zal worden bij het binnen rijden van de ‘koekestad’ via de E19.

Om de hoogte van de kantoren maximaal te benutten worden alle vloerplaten nagespannen met stalen kabels, zodoende er geen onderhangende balken zijn en dus een geoptimaliseerde vrij hoogte bekomen wordt.

Aan de buitenzijde worden alle kantoren omgeven door triple dubbel gelaagde beglazing.

Daarnaast zal het gebouw volledig uitgerust worden met koelplafonds. Ook de zeer recente technologie ‘Power over Ethernet (PoE) zal toegepast worden voor de verlichting.

  • Type
    Renovatie en nieuwbouw kantoorgebouwen
  • Ligging
    Generaal Lemanstraat 55/ 67 - 2018 Berchem
  • Bouwheer
    QRS nv
  • Architect
    ABV+ architecten
  • Project manager
    Advisers nv
  • Studiebureau Stabiliteit
    Van Ransbeeck bvba
  • Studiebureau Technieken
    R. Van Reeth Studiebureau
  • Controlebureau
    Seco cv
  • Veiligheidscoördinatie
    G4S
  • Oppervlakte bovengronds
    6.280 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    2.420 m²
  • Aanvang der werken
    maart 2018
  • Einde der werken
    juni 2019
  • Uitvoeringstermijn
    15 maanden