Terug

Schelde 21

Schelde 21

Met project Schelde 21 bouwt Interbuild een exclusieve residentie met 109 prestigieuze assistentiewoningen, ontworpen door sterarchitect Vincent Van Duysen.

Schelde 21 zal pure luxe voor senioren aanbieden op  Nieuw Zuid. Dit brengt onder meer de bouw mee van een volledig ingerichte wellnessruimte met overdekt zwembad. Daarbij hoort ook een massage­ruimte, een kapsalon en een restaurant op niveau. Achteraan op verdieping -1 bevindt zich een prachtige binnentuin met ruim zonneterras. 

Alle 109 assistentiewoningen beschikken over een volledig uitgeruste badkamer en een eigen keuken. De woningen zijn ook energiepassief. De bewoners hebben ook allemaal een leefterras met zicht op de Schelde. Zoals vaak terugkomt bij de bouwstijl op het Nieuw Zuid, kunnen ook de terrassen in Schelde 21 volledig afgesloten worden, zodat in de winter een soort verandagevoel wordt gecreëerd. Achteraan kijken de bewoners uit op de binnentuin. De gevels zijn opgebouwd in natuursteen met hout voor de terraskamers.

Interbuild realiseert Schelde 21 voor de bouwheer Triple Living nv, eigenaar van deze site.

Schelde 21 maakt deel uit van het project ‘Nieuw Zuid’, een nieuwe wijk in het zuiden van Antwerpen. Het projectgebied is gelegen tussen
de Scheldekaaien, de Namenstraat, de Jan van Gentstraat, de Brusselstraat en de Ring.
Voor de hele site ‘Nieuw Zuid’ wordt door de stad Antwerpen een extern warmtenet aangelegd dat door toepassing van hernieuwbare
energie ieder gebouw voorziet van warmte.

  • Type
    Nieuwbouw van 109 assistentiewoningen met gemeenschappelijke voorzieningen
  • Ligging
    Ledeganckkaai - 2000 Antwerpen
  • Bouwheer
    Triple Living nv
  • Architect
    Vincent Van Duysen Architects bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    Studiebureau Forté bvba
  • Studiebureau Technieken
    VK Engineering nv
  • Studiebureau Akoestiek
    VK Engineering nv
  • Controlebureau
    Seco cv
  • E-peil
    E 50
  • K-peil
    K 40
  • Oppervlakte bovengronds
    12.498 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    2.582 m²
  • Aanvang der werken
    september 2017
  • Einde der werken
    mei 2019
  • Uitvoeringstermijn
    18 maanden