Terug

Scheldezicht

Scheldezicht

Het project Scheldezicht is ingedeeld in een residentiële hoogbouw aangevuld met kantoren, commerciële ruimtes en gemeenschapsruimtes.

Het L-vormig grondplan bestaat uit een woontoren van 23 bovengrondse verdiepingen gelegen langs de Vanhoenackerstraat en een middelhoogbouw van 4 bovengrondse verdiepingen gelegen langs de Jos Smolderenstraat. In het project worden 157 appartementen, 4 commerciële ruimtes, 900m² kantoren en gemeenschapsruimtes ondergebracht. Het gebouw heeft samen met het aangrenzend project Scheldekaai en Zuiderflank een gemeenschappelijke kelder bestaande uit drie ondergrondse bouwlagen die onder andere parking huisvesten.

Het ‘White Framework’ is bepalend voor het architecturale karakter van het gebouw en bestaat uit een combinatie van doorlopende terrassen en gevelkolommen die beide worden geproduceerd in witte architectonische beton. Tussen het White Framework worden losse balkons aangebracht die verspringen per verdieping. De gevel tussen de terrassen wordt opgetrokken uit gevelmetselwerk en aluminium buitenschrijnwerk in antracietkleur. De terrassen worden afgewerkt met een houten bekleding en een glazen borstwering.
Aan de noordgevel worden er wintertuinen gerealiseerd door een afgesloten glazen gevel over 18 verdiepingen, voorzien van opengaande delen. Het platte dak van het middelhoogbouw wordt als gemeenschappelijke daktuin ingericht. Het platte dak van de hoogbouw wordt als extensief groendak aangelegd.

Interbuild realiseert Scheldezicht voor de bouwheer Triple Living nv, eigenaar van deze site.

Scheldezicht maakt deel uit van het project ‘Nieuw Zuid’, een nieuwe wijk in het zuiden van Antwerpen. Het projectgebied is gelegen tussen de Scheldekaaien, de Brusselstraat en de Ring. Voor de hele site ‘Nieuw Zuid’ wordt door de stad Antwerpen een extern warmtenet aangelegd dat door toepassing van hernieuwbare energie ieder gebouw voorziet van warmte.

  • Type
    Nieuwbouw woontoren en kantoorgebouw, met ondergrondse parking
  • Ligging
    Jos Smolderenstraat, Jan Van Hoenackerstraat – 2000 Antwerpen
  • Bouwheer
    Triple Living nv
  • Architect
    BRUT architecture and urban design i.s.m. C.F. Møller
  • Studiebureau Stabiliteit
    Establis nv
  • Studiebureau Technieken
    CES nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Venac bvba
  • Controlebureau
    Seco cv
  • Veiligheidscoördinatie
    Technix bvba
  • E-peil
    E 54
  • K-peil
    K 40
  • Oppervlakte bovengronds
    15.335 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    5.565 m²
  • Aanvang der werken
    januari 2017
  • Einde der werken
    september 2019
  • Uitvoeringstermijn
    33 maanden