Profiel

Interbuild, opgericht in 1980, en sinds 1998 onderdeel van de Koninklijke BAM Groep, is binnen België de gebouwenspecialist bij uitstek voor hoofdzakelijk het Vlaamse en het Brusselse gewest. Met een omzet van 214 miljoen € in 2017 behoort Interbuild tot de top van de Belgische bouwmarkt, gespecialiseerd in de grootste en meest complexe gebouwen, met bijzondere aandacht voor kwaliteit en klantgerichtheid.

Samen met haar Belgische zusterfilialen (BAM Contractors, Galère, Kairos), verenigd in BAM Belgium, behoort Interbuild tot de grootste bouwgroep in België.

Klantgerichtheid, betrouwbaarheid, teamwork, kwaliteit en duurzaamheid zijn de basiswaarden die de visie van Interbuild elke dag opnieuw vorm geven. Een visie waarin de klant centraal staat in de realisatie van de aan ons toevertrouwde projecten.

Tot 2008 was Interbuild een zuivere kantoor- en utiliteitsbouwer voor hoofdzakelijk de privémarkt. De projecten varieerden van nieuwbouw tot renovatie en restauratie, voor een groep van vaste klanten waaronder in het bijzonder Kairos, de projectontwikkelaar van BAM in België.

De economische crisis was een boost voor Interbuild om succesvol te gaan diversifiëren. Privé-klanten werden aangevuld met klanten uit de publieke sector en sindsdien vormen onder andere de residentiële sector, de bouw van scholen, en de zorgsector een vast onderdeel van de orderportefeuille van Interbuild. Bovendien werden de traditionele aannemingscontracten aangevuld met bouwteam-overeenkomsten, DBFM-contracten en PPS-overeenkomsten.

Aangezien Interbuild betrokken wil zijn in de volledige levenscyclus van een gebouw, werd op 1 januari 2013 BAM Facility Management opgestart. BAM fm zal zowel instaan voor de zachte kant van het facility management, zoals bv schoonmaak, catering en tuinonderhoud, als voor de harde kant, zoals bv het onderhoud van de technische installaties en het bouwkundige onderhoud van een gebouw.

Het succes van Interbuild zijn haar recurrente klanten: het samenwerken met professionele ontwikkelaars en promotoren die Interbuild in een vroeg stadium inschakelen om hun financieel plan te onderbouwen met een offerte. Deze samenwerking gaat dan over in een bouwteam en eindigt met de realisatie van het gebouw en mogelijk nog een stukje facility management.

De formule voor een langetermijnsamenwerking is vertrouwen, bouwen en onderhouden.