Terug

Belgo Metal

Belgo Metal

De realisatie van de nieuwe Belgische zetel van Belgometal herinterpreteert op een vernieuwende en minimalistische manier een concept dat toelaat een kantoorruimte aan een productieruimte te koppelen. Het is een sober, hedendaags en uitgesproken tijdloos gebouw dat tevens functioneel en doeltreffend is. Zo staat het gebruik van actieve gevels borg voor efficiëntie op het vlak van energieverbruik en bijgevolg het thermisch comfort van het geheel.

Het gebouw omvat een ondergrondse en drie bovengrondse verdiepingen. De administratieve ruimte bestaat uit individuele perifere landschapskantoren en vergaderzalen; de ruimte is open en omhuld met een dubbele beglaasde wand,die zorgt voor een optimale daglichtinval. De productieruimte, die aansluit op het kantoorgedeelte, is ontworpen met het oog op een volledige transparantie, en is volledig beglaasd over een hoogte van 3 meter. De werknemers kunnen hierdoor eveneens genieten van natuurlijk daglicht en bezoekers kunnen rechtstreeks de activiteit van de productielijn bekijken. Tevens biedt het complex het voordeel in alle richtingen moduleerbaar te zijn.

  • Type
    Kantoren en industrieloods
  • Ligging
    Hoek Vantegemstraat en Poortelos, Wetteren
  • Opdrachtgever
    Belgo Metal Permasteelisa Group nv
  • Architect
    THV MDW + A (Architectenbureau A.Verbeke en MDW)
  • Studiebureau Stabiliteit
    Van Ransbeeck bvba
  • Studiebureau Technieken
    VK Engineering nv
  • Oppervlakte bovengronds
    2.430 m² kantooroppervlakte - 6.310 m² werkplaatsen
  • Aanvang der werken
    2 juni 2003
  • Einde der werken
    31 maart 2004
  • Uitvoeringstermijn
    10 maanden