Terug

Colony Square

Colony Square

Dit gerenoveerde gebouw met een totale bovengrondse oppervlakte van ± 12.000 m² heeft een zeer ongewone vorm nl. een onregelmatige 8-zijdige polygoon. Dit is het gevolg van zowel de ligging van het gebouw (tussen de Koloniënstraat en de Kanselarijstraat) als van de talrijke verbouwingen die reeds werden uitgevoerd aan dit neo-classistische gebouw uit de 19e eeuw. De renovatie bestond o.a. uit de verbouwing van de twee bovenste verdiepingen tot drie verdiepingen. Hierdoor telt het gebouw nu naast een gelijkvloers en een kelderverdieping 6 verdiepingen. Het gebouw werd oorspronkelijk opgetrokken rond 2 rechthoekige binnenplaatsen die ook bij de renovatie behouden bleven. In het nieuwe project werden deze verbouwd naar een overdekt atrium en de open courtyard.

  • Type
    Renovatie kantoorgebouw
  • Ligging
    Koloniënstraat, Brussel
  • Opdrachtgever
    Koloniën Invest nv
  • Architect
    Poponcini & Lootens ir. - Architecten bvba en Archi 2000 bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    Bureau W. De Saeger bvba
  • Studiebureau Technieken
    Ingenium nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Venac bvba
  • Oppervlakte bovengronds
    11.243 m²
  • Buitenaanleg
    6.691 m² parking
  • Aanvang der werken
    1 februari 2003
  • Einde der werken
    16 november 2004
  • Uitvoeringstermijn
    4,5 maanden