Terug

Datacenter De Persgroep

Datacenter De Persgroep

In functie van de totale herinrichting van de site van De Persgroep langsheen de Brusselsesteenweg te Kobbegem, hebben we in eerste instantie een nieuw datacenter gebouwd dat dienst doet voor de hele groep. Het geheel is een technisch gebouw dat volledig werd opgetrokken in dubbele geïsoleerde wanden, die zichtbaar blijven. Om de verschillende tussenniveau’s met elkaar te verbinden werd aan de buitenzijde een metalen gaanderij voorzien, opgehangen aan een overstekende luifel en afgeschermd door een geweven metaalgordijn.

  • Type
    Bouw van een datacenter
  • Ligging
    Brusselsesteenweg 347 – 1730 Asse
  • Bouwheer
    De Persgroep Publishing nv
  • Architect
    OMGEVING cvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    DS Engineering nv
  • Studiebureau Technieken
    CES nv
  • Veiligheidscoördinatie
    Geomex Safety & Consulting bvba
  • Oppervlakte bovengronds
    1.600 m²
  • Aanvang der werken
    april 2013
  • Einde der werken
    januari 2014
  • Uitvoeringstermijn
    10 maanden