Terug

Eolis (Sainctelette)

Eolis (Sainctelette)

Het project EOLIS is gelegen op de hoek van de Ieperlaan en de Saincteletteplaats te Brussel.

Het bouwterrein bevat 2 delen: enerzijds de grote renovatie (betonnen structuur blijft) van een kantoorgebouw (A) (+/- 7.100 m²) en anderzijds de wederopbouw van een kantoorgebouw (B) (+/- 3.500 m²). Het gebouw bevat een kelderverdieping met parking, een gelijkvloers met inkom, 11 verdiepingen bestaande uit kantoorruimtes en een technische verdieping.

Wat de structuur betreft werden een nieuwe trap en een liftkern gerealiseerd in het bestaande gebouw A met gedeeltelijke afbraak van de bestaande vloerplaten (voorlopige schoringen en extra funderingen werden hiervoor voorzien). Er is een beperkte verdiephoogte van 2,85m. Een bruikbare hoogte van 2,50 m diende gerespecteerd te worden en dit met een vals gekoeld plafond van 12 cm en een valse vloer van 7 cm. Verder zijn de voorgevels  van het type “gordijngevel”: enkel glas aan de buitenzijde met een spouw van 15 cm en langs binnen een dubbele beglazing, geplaatst op een houten Oregonstructuur. Tot slot werd er bijzondere aandacht geschonken aan de energieprestaties (EPB) en de vereiste hoge milieukwaliteit van het gebouw.

  • Type
    Renovatie en nieuwbouw kantoorgebouw
  • Ligging
    Saincteletteplaats 13-15 en Ieperlaan 41 - 1000 Brussel
  • Architect
    Assar Architects cvba
  • Promotor
    CBRE Investors
  • Studiebureau Stabiliteit
    Waterman - TCA nv
  • Studiebureau Technieken
    Bureau Van Reeth cvba
  • Studiebureau Akoestiek
    Venac bvba
  • Controlebureau
    Seco cv
  • Veiligheidscoördinatie
    Seco cv
  • Oppervlakte bovengronds
    Renovatie: 7.100 m²; Nieuwbouw: 3.500 m²
  • Aanvang der werken
    maart 2009
  • Einde der werken
    augustus 2010
  • Uitvoeringstermijn
    17 maanden