Terug

IGLO Woonzorgcentrum

IGLO Woonzorgcentrum

Het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO) wil de sociale samenhang tussen verschillende generaties en culturen in de wijk Europark bevorderen. Een nieuwe, sociale infrastructuur moet wonen, zorg, cultuur en maatschappelijke ontplooiing, onderwijs en opvang voor iedereen toegankelijk maken.

Eerdere fases van dit project omvatten al het bouwen van serviceflats en een dienstencentrum. De kers op de taart is deze laatste fase waarin een woonzorgcentrum gerealiseerd werd. Dit woonzorgcentrum met 125 eenpersoonskamers werd gefundeerd op 362 in de grond gevormde schroefpalen.  De totale oppervlakte bedraagt 9.426m² die verdeeld is onder 4 bouwlagen waarvan 3 bovengronds. De zichtbetonwanden in de centrale gangen, de rechtlijnigheid in het ontwerp alsook het ontbreken van alles wat overbodig is zoals bvb plinten, belichamen de strakke architectuur van dit ontwerp. Verder staat het thuisgevoel hier duidelijk centraal: dit wordt onder meer gecreëerd door de aanwezigheid van een centrale keuken met cafetaria, een aantal gemeenschappelijke leefruimtes en het alom aanwezige zicht op de natuur.  Waar je je ook bevindt in dit woonzorgcentrum, er is altijd direct contact met één van de talrijke tuintjes.

  • Type
    Nieuwbouw en inrichting woonzorgcentrum
  • Ligging
    Emile Verhaerenlaan – Ernest Claesstraat – Carel van Manderstraat - 2050 Antwerpen (Linkeroever)
  • Bouwheer
    OCMW - Zorgbedrijf Antwerpen
  • Architect
    De Smet Vermeulen Architecten bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    Technum – Tractebel Engineering nv
  • Studiebureau Technieken
    Technum – Tractebel Engineering nv
  • Controlebureau
    Seco cv
  • Veiligheidscoördinatie
    ASBT bvba
  • K-peil
    K 23
  • Oppervlakte bovengronds
    10.000 m²
  • Aanvang der werken
    april 2013
  • Einde der werken
    oktober 2014
  • Uitvoeringstermijn
    19 maanden