Terug

Lamoral

Lamoral

Dit project bestond uit de bouw van een gebouw met aangepaste showroom, tevens bestemd als trainingscentrum voor tandartsen. Het gebouw werd industrieel opgevat waarbij beton, staal en glas gebruikt werden. De technische moeilijkheid bij dit gebouw was dat de kolommen die de verdieping dragen in feite buiten het gebouw staan zodanig dat de draagstructuur doorheen de glasgevel loopt. De vloer is in zwart gepolierd beton, de wand in beton in zicht, de industriële buitenbeplating en staalstructuur in zicht langs de binnenzijde.

Binnenin het gebouw werden een aantal tandartscabinetten opgetrokken om de verschillende toestellen uit te stallen en uit te proberen. Het beheer van het gebouw gebeurt vanuit de hoofdzetel in Waregem. Er werd ook aandacht besteed aan flexibiliteit wat betreft de technische installaties, zodat de binneninrichting vlot kan aangepast worden. De ligging van het gebouw is zo gekozen dat het voor vertegenwoordigers met potentiële klanten makkelijk bereikbaar is vanop de ring, evenals voor mensen uit de regio Antwerpen of Gent.

  • Type
    Showroom met kantoren
  • Ligging
    Sint-Lendriksborre - 1120 Brussel
  • Opdrachtgever
    Lamoral
  • Architect
    Bureau d'Architecture B. Courtens et Associés bvba
  • Oppervlakte bovengronds
    1.160 m²
  • Aanvang der werken
    december 2002
  • Einde der werken
    juni 2003
  • Uitvoeringstermijn
    6 maanden