Terug

Laurentide

Laurentide

Het project “Laurentide”, een combinatie van kantoren en appartementen, is gelegen in het noordelijk district van Brussel. De kantoren werden gebouwd rond een open “binnenstraat” die volledig door een glazen koepel werd overdekt. Hierdoor geniet het gebouw van een natuurlijke lichtinval vanop de benedenverdieping tot aan de 5 bovenliggende verdiepingen. Het gebouw beantwoordt eveneens aan de hoogste standaarden inzake technische uitrustingen en afwerkingen.

  • Type
    Kantoorgebouw, appartementen en parking
  • Ligging
    Gaucheretstraat/Vooruitgangstraat, Brussel
  • Opdrachtgever
    Atenor Group nv
  • Architect
    Architectes Associés bvba; Jaspers-Eyers architects bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    Bagon Ingénieurs Conseil nv; BCEC nv
  • Studiebureau Technieken
    T.E.E.nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Venac bvba
  • Oppervlakte bovengronds
    14.000 m² kantoren - 5.000 m² appartementen
  • Oppervlakte ondergronds
    3.000 m² parkeeroppervlakte
  • Aanvang der werken
    25 november 2002
  • Einde der werken
    31 oktober 2004
  • Uitvoeringstermijn
    23 maanden