Terug

Le Marquis

Le Marquis

Gelegen in het centrum van Brussel, tussen het centraal station en de St. Goedele-kathedraal, bevindt zich het Markiesgebouw. Na restauratie beschikt het gebouw gespreid over 9 verdiepingen over ca. 27.000 m² burelen. Elk niveau kan worden opgedeeld in 3 onafhankelijke gehelen (tussen 800 m² en 1100 m² per deel). Het gebouw is opgebouwd rond een centrale binnenplaats, die op het gelijkvloers dienst doet als inkomhal en overdekt is door een koepel met een diameter van 16 m.

De renovatie heeft betrekking op de volledige binnenafwerking: vloeren, plafonds, sanitaire kernen, volledige vernieuwing van elektriciteit en HVAC (koelen en verwarmen via dynamische koelbalken). De gevels zijn volledig opgekuist, borstweringspanelen vervangen, zonneweringen en beglazing vernieuwd om op deze manier zowel op esthetisch als technisch vlak het gebouw up te graden.

  • Type
    Renovatie kantoorgebouw
  • Ligging
    Rue du Marquis 1 - 1000 Brussel
  • Opdrachtgever
    Le Marquis Belgium NV – IXIS AEW Europe
  • Architect
    Altiplan Architects cv
  • Studiebureau Stabiliteit
    Waterman TCA nv
  • Studiebureau Technieken
    VK Engineering nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Vinçotte
  • Oppervlakte bovengronds
    28.146 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    10.260 m²
  • Aanvang der werken
    juni 2007
  • Einde der werken
    februari 2009
  • Uitvoeringstermijn
    21 maanden