Terug

MAS

MAS

Het Museum aan de Stroom is een reusachtig stapelhuis, bestaande uit een opeenstapeling van enorme natuurstenen koffers, waarin het verhaal van de stad, haar bewoners, de stroom en de haven wordt opgeslagen en vertoond. Het concept van een stapelhuis verwijst naar de pak- of stapelhuizen van het Antwerpen van weleer. Het MAS stapelt als het ware het verleden.

Op weg naar boven en geleid door grote roltrappen, krijgen de bezoekers door de grote ramen telkens nieuwe en indrukwekkende vergezichten op de stad, de rivier en de dokken. Zo krijgen ze als het ware een verticale stadswandeling die dele uitmaakt van het museum. Het dak en de panoramazaal bieden een fantastisch uitzicht op Antwerpen en omgeving. Op het gelijkvloers bevindt zich een museumshop en café.

Objecten alsook een reusachtige mozaïek van Luc Tuymans sieren het museumplein en de  paviljoentjes en tussenliggende terrassen zorgen voor een gezellige sfeer.

  • Type
    Nieuwbouw Museum
  • Ligging
    Hanzestedenplaats - 2000 Antwerpen
  • Bouwheer
    Stad Antwerpen
  • Architect
    Neutelings Riedijk Architecten bv, Bureau Bouwtechniek nv
  • Studiebureau Stabiliteit
    ABT nv
  • Studiebureau Technieken
    Marcq & Roba nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Peutz bv
  • Veiligheidscoördinatie
    Mebumar België nv
  • Oppervlakte bovengronds
    18.918 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    855 m²
  • Aanvang der werken
    september 2006
  • Einde der werken
    mei 2010
  • Uitvoeringstermijn
    44 maanden