Terug

Rubens

Rubens

Het Rubens-project bestaat uit een coherent en kwaliteitsvol geheel van 4 afzonderlijke kantoorgebouwen. De binneninrichting werd aangepast aan de specifieke eisen van de huurders. Voor de gevel werd groene natuursteen, blank aluminium en licht grijsgroen getinte beglazing gebruikt. De kantoorgebouwen omvatten een gelijkvloers en 4 verdiepingen van elk ± 1.000 m². Eén kantoorgebouw heeft een extra verdieping. Er zijn twee ondergrondse niveaus die plaats bieden aan 600 wagens.

  • Type
    Kantorencomplex
  • Ligging
    Uitbreidingsstraat te Berchem (aan Antwerpse Ring)
  • Opdrachtgever
    Mercairos nv
  • Architect
    Storme-Van Ranst bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    TV Arcade nv - Bladt Building Engineering bvba
  • Studiebureau Technieken
    Ingenieurs- en Architectenbureau Van Kerckhove bvba
  • Controlebureau
    Seco cv
  • Oppervlakte bovengronds
    22.000 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    20.000 m² ondergrondse parking
  • Aanvang der werken
    mei 1998
  • Einde der werken
    maart 2000
  • Uitvoeringstermijn
    20 maanden