Terug

Zuidrand

Zuidrand

Voor de nieuwe vestiging van De VoorZorg Antwerpen werd gekozen voor een hoogbouw (kant Sint- Bernardsesteenweg) en een ondergeschoven laagbouw (kant Emiel Vloorstraat). Om de poortfunctie van het complex herkenbaar te maken werd geopteerd voor een combinatie van donkere baksteen met licht en donker graniet. Het gebouw telt een ondergrondse parking, een gelijkvloers, 8 kantoorverdiepingen en een technische verdieping. De hoofdingang wordt met de straat verbonden door een brug. Brede automatisch openende deuren en geen dorpels of treden garanderen een vlotte toegang in gans het gebouw. De daken van het ondergeschoven gebouw zijn groendaken.

Het gebouw is zo gedimensioneerd dat het enerzijds wel de buurt domineert, maar anderzijds de omliggende bebouwing niet verplettert.

  • Type
    Nieuwbouw kantoorgebouw
  • Ligging
    Sint-Bernardsesteenweg / Emiel Vloorstraat - 2660 Hoboken
  • Opdrachtgever
    Mutinvest cvba
  • Architect
    WM Engineering bvba
  • Studiebureau Stabiliteit
    WM Engineering bvba
  • Studiebureau Technieken
    WM Engineering bvba
  • Oppervlakte bovengronds
    15.000 m²
  • Buitenaanleg
    2.780 m²
  • Aanvang der werken
    5 januari 2004
  • Einde der werken
    30 september 2005
  • Uitvoeringstermijn
    21 maanden